Projektet:



WSG 
startades av ett par vänner har i Addis Abeba, huvudstaden i Etiopien, som ville göra något åt att så många barn och ungdomar lever på gatorna. De började med något som kallas "out-reach" vilket innebar att de gick ut på kvällarna och pratade med gatubarn om deras situation och erbjöd dem hjälp.

I år har WSG byggt och invigt ett youthcenter/ungdomsgård i Chencha, en by i södra Etiopien. Där finns det bla. ett café, ett bibliotek och en klinik. Syftet är at få barn och ungdomar att vilja stanna kvar på landsbygden och där med inte söka lyckan i Addis Abeba - något som ofta leder till ett liv på gatan. Gennet har jobbat för WSG innan, men kommer från september jobba på detta center. Centret har stora behov av resurser i form av personal, material och pengar.

Med din hjälp kan detta bli en bra plats dit barn och ungdomar kommer för att mötas och lära!
 

De projekt som WSG har i nuläget är speciellt till för 4 grupper i det etiopiska samhället:
gatubarn, fattiga barn som tvingas arbeta (barnarbete), föredetta prostituerade och unga kriminella.
De har skolor och flera "hus" där de som antas in i organisationen får tak över huvudet, kläder och mat och därutöver lära sig läsa och skriva och så småningom lära sig ett yrke så att de kan bli självförsörjande i framtiden.  Nu har organisationen växt sig stor och de har ca 60 anställda och utöver det många volontärer och Gennet är en av dem.
Hon jobbar som sjuksköterska för WSG fram till jan 2011 och har god insyn över pengarna som samlas in.



 TRANSLATION


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0