Ibland går det inte riktigt som man tänkt sig..

Under resan besökte vi målet för våra pengar: kliniken i Chencha. Det var ett stort och vackert hus som ni kan se på bilderna nedan. Imponerande, men det imponerade tyvärr inte på oss, då ingen aktivitet pågick där. Vi ville ha en stadig projektplan och ett projekt som redan existerade. Detta tillsammans med ett par andra faktorer gjorde att vi valda att inte skänka pengarna till WSG:s projekt i Chencha. Vi såg mycket bra WSG-ledda projekt i Addis, men kliniken levde tyvärr inte upp till våra krav. Rädsla var att pengarna skulle försvinna in i ett uppstartande, av ett projekt som senare rann ut i sanden.

Plan B: Vi vill fortfarande att pengarna ska gå till bra projekt i Etiopien och kommer dela upp summan på ett flertal olika projekt.

Gryningsbarnen har fått 15 000 SEK för deras arbete i Hawassa. De driver ett barnhem som ger barn på gatan möjlighet till ett bättre liv.

AHA (African Hope Adoptions) har fått 15 000 SEK. De har ett flertal projekt, men vi har valt att stödja deras snickeriföretag Solmarc,  samt deras sociala arbete fokuserar på hivsmittade och deras familjer.

Goitom
är ett föredetta gatubarn och god vän till Gennet. Han har en del egna projekt och arbetar med gatubarnen i Hawassa som han gör helt på eget bevåg med pengar ur egen ficka parallellt med sina heltidsstudier till ingenjör. Vi känner förtroende för honom och kommer hjälpa honom att utveckla sitt projekt, få det registrerat och långvarit. Hit kommer de resternade pengarna att gå till.

Vi tittat vidare på projekt och vill inte hetsa in i något. Utvecklar sig någon av dessa tre mycket bra är vi beredda att stödja dem vidare. Gennet åker tillbaka till Etiopien i sommar och ta sig en titt på projekten.

Vi vill att alla ni som var med på galan och gjorde insamlingen av pengarna möjlig ska känna er trygga i att vi förvaltar dem väl och de kommer gå till bra projekt för behövande i Etiopien.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0